Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ=ΑΓΑΠΗ=ΕΛΛΑΔΑ=ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ... ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ,ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ;;; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ!!!!


Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗΘΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!
_______"Οι Πρωθυπουργοί δέν δικάζονται" είχε πή μερικά χρόνια πρίν κάποιος, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου δικαζόταν από τό "είδικό Δικαστήριο". Παραφράζοντας το παραπάνω θά έλεγα, μετά λόγου γνώσεως, ότι καί "οι Πατριάρχες δεν φυλακίζονται"!
________Καί όμως ένας αψεγάδιαστος άνθρωπος, ένας ταπεινός υπηρέτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήδη από την ηλικία των 16 ετών, μετά ταύτα ένας ακατηγόρητος Αρχιερεύς του αυτού Πατριαρχείου, του οποίου η ζωή και η εν γένει συμπεριφορά ήταν πάντα πάλλευκη και τελικά ένας Πατριάρχης των Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, τέσσερα τόσα χρόνια τώρα εἶναι φυλακισμένος στό διαμέρισμά του, ευρίσκεται δηλ. εις "κατ' οίκον περιορισμόν", χωρίς κατηγορητήριο, χωρίς δίκη, χωρίς καταδίκη! Άρα όλα αυτά τα ασύμβατα με την χριστιανική Ηθική και με την Διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού συμβαίνοντα, δηλ. όλα αυτά τά ανήθικα καί αντιχριστιανικά, συμβαίνουν και τελεσιουργούνται χωρίς αιδώ από την πλευρά των εκκλησιαστικών Αρχών του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων!

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ.......ΣΙΩΠΟΥΝ!

_________Εμμέσως, πλήν σαφώς, συνένοχος στο μεγάλο αυτό έγκλημα ανευ ετέρου καθίσταται παθητικώς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Φρουρός ούτος της Κανονικής Τάξεως εν τη ανά τον κόσμον Ορθοδοξία, ο εξ ορισμού Φρουρός της Ηθικής και του Δικαίου! Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος γνωρίζει μεν αλλά ...σιωπά! Αφήνει αβοήθητο έναν Πατριάρχη, ο Οποίος έχει οδηγηθή στην έσχάτη ταπείνωση και περιφρόνηση χωρίς νά βαρύνεται με ατιμωτικά εγκλήματα! Το πείσμα μερικών εν Χριστώ Αδελφών του τέσσερα χρόνια τώρα τον κρατάει φ υ λ α κ ι σ μ έ ν ο! Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης ώφειλε νά λάβει θέση. Παρά ταύτα κλείνει τά μάτια του και τα αυτιά του στις οιμωγές ενός Αθώου! Έτσι λοιπόν καθίσταται συνένοχος στο μεγάλο αυτό έγκλημα!
________Αλλά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατάει τήν ίδια στάση! Ένας Αδελφός μας Ιεράρχης, μάλιστα δε Πατριάρχης, ο Μακαριώτατος κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, υποφέρει, αδικείται, στενάζει καί αργοπεθαίνει,! Κραυγάζει γοερώς, ζητώντας την ελευθερία Του! Την ελευθερία του, δηλαδή το θείο αυτό δώρο στον άνθρωπο! Από τον Μάρτυρα Πατριάρχη το δώρο αυτό της ελευθερίας το εστέρησαν μικρόψυχοι εκκλησιαστικοί άνθρωποι, αδελφοί Του, ντυμένοι την επισκοπική αλλουργίδα! Καί όμως οι εν Αθήναις έκκλησιαστικοί μας Ταγοί, αν και προκλήθησαν από τον υποσημειούμενον, "ένιψαν τας χείρας των", όπως κάποτε και ο Πιλάτος! Πλήν όμως ο βαθύτατος πόνος και η γοερά κραυγή του ιερομάρτυρος Πατριάρχου Ειρηναίου θα πνίξει και θα καταπνίξει όλους τους ενόχους! Ένοχοι δε είναι και όσοι καθημερινά τον σταυρώνουν, αλλά καί όσοι μένουν σιωπηλοί μπροστά σε μια κραυγαλέα εκκλησιαστική αδικία! Η φωνή του Θεού είναι σαφής: "Ρύσασθε αδικούμενον"!

ΠΡΟΦΑΣΙΣ Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ"

_______Φανάρι και Αθήνα κρατούν αυτήν την γραμμή της σιωπής, επειδή δεν επιθυμούν επέμβαση στα εσωτερικά μιάς άλλης αδελφής τοπικής Εκκλησίας. Μας το εδήλωσεν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του υπ' αριθμ. Πρωτ. 4403π.έ./ Διεκπ. 1103/ 6 Απριλίου 2011 Συνοδικού εγγράφου: " ...η Ιερά Σύνοδος... απεφάσισεν, όπως...., ίνα μη υπάρξη ενδεχομένως υπόνοια επεμβάσεως τηςε Εκκλησίας της Ελλάδος εις τα εσωτερικά θέματα άλλης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας.....". Αυτή βέβαια είναι η κόκκινη γραμμή, την οποία έχει καθιερώσει η εκκλησιαστική πρακτική, για να μη γίνεται σύγχυση στα εκκλησιαστικά πράγματα. Εμείς όμως τόσο από το Φανάρι, όσο και από την Αθήνα δεν ζητάμε να λύσουν το πρόβλημα της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, όπου σήμερα υπάρχουν δύο Πατριάρχες! Δεν επιθυμούμε, δεν μπορούμε και δεν πρέπει άλλωστε να υπεισέλθουμε στην ουσία του ζητήματος. Μας απασχολεί ο έγκλειστος άνθρωπος καί όχι ο Πατριάρχης! Ζητάμε να επιτραπεί η ελεύθερη επικοινωνία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου με τόν "έξω κόσμο"! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ από τήν διάδοχο Πατριαρχική Αυλή. Τούτο μόνο ζητάμε, να αφεθή ελεύθερος! Αυτό δεν αποτελεί επέμβαση στα εσωτερικά μιάς άλλης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας. Μια φωνή συμπαραστάσεως, μια διαμαρτυρία, μιά αδελφική υπόδειξη χρειάζεται! Μόνο και μόνο επειδή η χριστιανική Ηθική δολοφονείται! Όσοι λοιπόν σιωπούν καθίστανται συνένοχοι!

ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ
_______Στο ζήτημα του Πατριάρχου Ειρηναίου την μεγάλη ευθύνη φέρει στο ακέραιο η Πολιτική Ηγεσία της Ελλάδος. Οι παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών τότε και σήμερα παρασύρθηκαν σε δολοπλοκίες και καταδίκασαν έναν ΑΘΩΟΝ! Για την έκπτωση του Μακαριωτάτου κ. κ. Ειρηναίου ΔΕΝ ΕΤΗΡΗΘΗΣΑΝ όσα οι Ιεροί Κανόνες διακελεύουν! Ούτε επίσης όσα οι νόμοι του κοσμικού Δικαίου επιτάσσουν! Απλώς έγιναν υπερβάσεις και αυθαιρεσίες! Αυτό είναι όλο!


ΠΑΣΧΑ 2011
________Έπειτα απο τά παραπάνω εισαγωγικά και κατατοπιστικά, αγαπητοί μου φίλοι καί αδελφοί, χωρίς αλλα λόγια σας παρουσιάζω για μια ακόμη φορά την ειδησεογραφία από τά Ιεροσόλυμα, όπως μας ήλθε αυτές τις άγιες ημέρες. Τούτη τη φορά δεν θα σας ζητήσω να προσευχηθήτε για τον Πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟ! Αντιθέτως θα σας παρακαλέσω να προσευχηθήτε τόσο γι΄αυτούς τους ίδιους τους σταυρωτές του Πατριάρχου, όσο καί για όσους, δια της σιωπής των, εδιάλεξαν τόν απαίσιο ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Να προσευχηθούμε λοιπόν για τόν Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τά Μέλη της Αγίας και Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου και για τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλ. για όλους αυτούς δηλ. που μπορούν να συμπαρασταθούν στον Μάρτυρα Πατριάρχη Ειρηναίο καί οι οποίοι δυστυχώς -διά της σιωπής των- συμπαρίστανται και υποστηρίζουν τους σταυρωτές Του. Στα Ιεροσόλυμα η χριστιανική Ηθική δολοφονείται, το δίκαιο καταπατείται. Καί όμως ουδείς των Κορυφαίων της Ορθοδοξίας συγκινείται! "O!, tempora, o!, mores" που θα έλεγαν και οι Λατίνοι.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011


Απο το mkka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: