Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ;;;;;




Μέσα από ένα ασύρματο μικρόφωνο, ανεβασμένο με σχοινί στη στέγη του, ο Ειρηναίος, τέως Πατριάρχης της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, πίσω από τις πόρτες του κελιού του στην Παλαιά Πόλη, μίλησε την Πέμπτη (06/01) στο Associated Press, για το ποιος ευθύνεται για τη φυλάκισή του και τις συνθήκες κράτησής του....


“Δεν έχει οικογένεια, κανένα που τον επισκέπτεται, και η ζωή του και τα πάντα είναι το Πατριαρχείο”, είπε δικηγόρος, που τον επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα.Οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να τον προσεγγίσουν δεν τα κατάφεραν, καθώς τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χώρο.“Δεν αφήνουν κανένα να βγει και κανένα να μπει να με επισκεφθεί. Φοβούνται το λαό γιατί ο λαός με αγαπά, και εγώ αγαπώ τον λαό”, είπε ο Ειρηναίος.


Ο Ειρηναίος είπε, ότι ο διάδοχός του, Θεόφιλος ο Γ ‘, δεν αφήνει δικηγόρους, ιατρούς η επισκέπτες να εισέλθουν στο σπίτι, που έχει μείνει για σχεδόν 40 χρόνια, που κείται μέσα σε ένα μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας.Ο ίδιος δηλώνει, ότι είναι εγκλωβισμένος τρία χρόνια τώρα, χάρη στην άρνησή του να παραχωρήσει το Πατριαρχείο, από τον διάδοχό του, ο οποίος τον εξεδίωξε, εξαιτίας μιας φιλονικίας σχετικής με την πώληση περιουσιών της Εκκλησίας στους Ισραηλινούς.


Ο Θεόφιλος, αντικατέστησε τον Ειρηναίο το 2005, μετά από ισχυρισμούς, ότι εκείνος πώλησε εκκλησιαστικές περιουσίες στους Ισραηλινούς, που ζητούσαν να επεκτείνουν την εβραϊκή παρουσία στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, τα οποία οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν για την πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους.Ο Ειρηναίος υποστηρίζει, ότι αγνοούσε τις συναλλαγές και δεν έπραξε καμία αδικία,ενώ και μια έκθεση, που έγινε κατόπιν εξουσιοδότησης από την Παλαιστινιακή Αρχή το 2005, συμπέρανε, ότι εκείνος δε συμμετείχε σε καμία από τις πωλήσεις.“Παρακαλώ τον Θεό κάθε ημέρα, να φανερώσει την αλήθεια.


Δεν υπάρχει Πατριάρχης. Εγώ είμαι Πατριάρχης”, είπε.Όταν εκθρονίσθηκε ο Ειρηναίος, οι υποστηρικτές του είπαν, ότι οι κατηγορίες για τις πωλήσεις κτημάτων μηχανεύθηκαν από τους πολιτικούς αντιπάλους του.Η αντικατάσταση του Ειρηναίου δεν αναγνωρίσθηκε από τρεις κυβερνήσεις που έχουν δικαιοδοσία επί του Πατριαρχείου – Ισραήλ, Ιορδανία, και η Παλαιστινιακή Αρχή- μέχρι το 2007.Ένας ανώτερος επίσημος του Πατριαρχείου στην Αθήνα-Ελλάδα, αρνήθηκε, ότι ο Ειρηναίος είναι υπό περιορισμόν κατ? οίκον, και αρκετοί ανώτατοι υπασπιστές του Θεοφίλου αρνήθηκαν να σχολιάσουν, εκτός από το να πουν, ότι ο Ειρηναίος είναι ψεύτης.


“Ο καινουριος Πατριάρχης τιμωρεί τον παλιό”


Δύο επίσημοι στενά δεμένοι με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, ένας που είναι εξέχων επίσκοπος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας από φόβο τιμωρίας, επιβεβαίωσε, ότι ο Θεόφιλος κρατάει τον Ειρηναίο παρά την θέλησή του, εξαιτίας της φιλονικίας τους και των φοβιών του, ότι ο Ειρηναίος, θα προσπαθήσει να επαναζητήσει την παλαιά θέση του.


“Ο καινούργιος πατριάρχης τιμωρεί τον παλαιό, κρατώντας τον πίσω από κλεισμένες πόρτες, για να εξασφαλίσει την θέση του”,

είπε ο Marwan Tubasi, επικεφαλής του Συμβουλίου Αράβων Ορθοδόξων Οργανώσεων και επίσημος (Υπουργός) της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνεργάζεται στενά με εκκλησιαστικούς ηγέτες.Ο Ειρηναίος είπε, ότι περνάει τις ημέρες απομόνωσης με προσευχή, μελέτη και γραφή, ενώ ακόμη φοράει την παραδοσιακή μαύρη ενδυμασία και το καλαμαύχι των ελληνορθοδόξων κληρικών.

Ένας Παλαιστίνιος μουσουλμάνος από την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, που ονόμασε τον εαυτό του Abu Amar, είπε, ότι παρά τη θρησκευτική διαφορά, στέλνει ψωμί, λαχανικά και νερό στον άλλοτε Πατριάρχη, ανεβάζοντάς τα με σχοινί, για σχεδόν τρία χρόνια.

“Είχα καλές σχέσεις μαζί του, και ακόμη έχω. Δεν μπορώ να τον παραμελήσω”, είπε ο Amar.

“Δεν έχει οικογένεια, κανέναν να τον επισκέπτεται”

Η ισραηλινή αστυνομία είπε, ότι δεν έχει ανταποκριθεί στην ισχυριζόμενη φυλάκιση, αφού καμία καταγγελία δεν έχει καταγραφεί.

Ο Ειρηναίος πιστεύει, ότι η άθλια κατάστασή του πρέπει να ρυθμισθεί μέσα από την εκκλησία και όχι μέσω αστυνομικής παρέμβασης, και η δύναμη να ελευθερώσει και αποκαταστήσει τον Ειρηναίο κείται στα χέρια του Θεού, είπε ο Daniel Robbins, δικηγόρος που κατάφερε να επισκεφθεί τον Ειρηναίο δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Robbins είπε, ενώ εκπροσωπούσε άλλον πελάτη σε υπόθεση στην οποία ο Ειρηναίος ήταν μάρτυρας, ότι μια δικαστική εντολή ανάγκασε τους επισήμους της εκκλησίας να του επιτρέψουν είσοδο στο σπίτι του.

“Δεν έχει οικογένεια, κανένα που τον επισκέπτεται, και η ζωή του και τα πάντα είναι το Πατριαρχείο”, είπε ο Robbins.


ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:


ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ (ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ) ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ;;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: