Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;...







Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ήλθε σε αντίθεση με την ορθόδοξη συνείδηση και εξετέθη ανεπανόρθωτα.Είναι ο μόνος - για την ώρα τουλάχιστον - Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της οικουμενικής Ορθοδοξίας που καταδίκασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Είναι χαρακτηριστική η σιγή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και των άλλων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος παρόλον ότι το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο απετάθη σ’ αυτούς με αίτημα την καταδίκη των δηλώσεων του Σεβασμιωτάτου και ακόμη την απομάκρυνση από το θρόνο του.Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής,η οποία δεν υπογράφεται καν από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στην οποία δεν κατονομάζεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς παρόλον ότι η θέση της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας, είναι πολύ λεπτή λόγω της ανάγκης να συνεργάζεται με το Εβραικό λόμπυ για τα εθνικά μας θέματα.

Ο μόνος επίσκοπος της Ορθοδοξίας - για την ώρα τουλάχιστον - που βρέθηκε να καταδικάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, Αγιε Δημητριάδος, δεν είναι αντισημίτης! Είναι αντισιωνιστής. Βάσει ποιας λογικής θα ανέμενε κάποιος ένα ορθόδοξο επίσκοπο να είναι σιωνιστής; Αν η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων και του Ισραήλ, των ΗΠΑ και παγκοσμίως δεν είναι Σιωνιστές γιατί θα έπρεπε ένας Ορθόδοξος επίσκοπος να είναι;

Οσο για τα μαθήματα περί ρατσισμού ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος ας τα αφήσει για άλλους λαούς. Οχι στους Ελληνες οι οποίοι προκινδύνευσαν τη ζωή τους με επικεφαλής τους κληρικούς τους για να υπερασπιστούν τους Εβραίους ομοεθνείς τους. Αν έχει αμφιβολία ας επισκεφθεί το Μουσείο του ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτων για να δει τι εκθέτουν για τους Ελληνες Αρχιερείς και τον Ελληνικό λαό για τη στάση τους την περίοδο του ολοκαυτώματος οι Εβραίοι.Πότε ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς εξέφρασε μίσος ή αντιπάθεια για τον Εβραικό λαό ή για οποιονδήποτε άλλο λαό;

Το ακριβώς αντίθετο έκανε!Είναι δυνατόν να αγνοεί τη διαφορά των εννοιών αντισημίτη και αντισιωνιστή ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος;Δεν αντιλαμβάνετε ότι προκαλεί συνέχεια το ορθόδοξο αίσθημα και με τις Νεοβαλρααμικές προσπάθειες στη Μητρόπολή του και με τις “μεταπατερικές” και “συναφειακές” Αγουριδικές θέσεις που καλλιεργεί η Θεολογική Ακαδημία του Βόλου;Αν όχι κακό του εαυτού του προξενεί επειδή αποξενώνεται συστηματικά από το ορθόδοξο αίσθημα των πιστών.


ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:


Καλό είναι ορισμένοι Ιεράρχες,όπως ο Δημητριάδος Ιγνάτιος,να μην προσπαθούν να αποδείξουν πως είναι "καλά παιδιά" που σέβονται το "σύστημα".Και ο νοών νοείτω!Και κάτι ακόμα:

Προκαλεί απορία και οργή η παντελής απουσία στήριξης,έστω υποτυπώδους,στον Μητροπολίτη Σεραφείμ από πολιτικούς που εκλέγονται στον Πειραιά.Ο μόνος που τοποθετήθηκε επί του θέματος-και είναι προς τιμήν του-είναι ο (Βοριδικός) Πολιτευτής Λαος Χρήστος Χαρίτος Ο εκλεγμένος Βουλευτής του ίδιου κόμματος,Βαίτσης Αποστολάτος,μιλιά (όχι πως περιμέναμε τίποτα,ιδιαίτερα από τον συγκεκριμένο)!

Και οι Βουλευτές όμως της ΝΔ,όπως και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος,δεν τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη υπέρ του Επισκόπου της πόλης τους!Δεν πειράζει:Θυμηθείτε τη στάση σας,όταν θα τρέχετε να φωτογραφηθείτε δίπλα στον Σεβασμιώτατο,για να αρπάξετε ψηφαλάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: